REPORT

 

Report z Boombox Pyčo s Prago Union od Kickita

Jejich poslední koncert v Chapeau Rouge muselo hodně lidí bohužel vynechat, jelikož se již nedostali do plného klubu... Nyní Prago Union s live bandem vyprodali Lucerna Music Bar a organizátory byl dokonce přidán i další koncert 18.11 2010. Celá tato událost proběhla v rámci akce Boombox Pyčo.

 

Prago a jeho příběh.

Prago Union je projekt dvou exčlenů hip hopového projektu Chaozz. Nyní už pouze jednoho člena a to Kata, který se stará o rap i v Prago Union. Jeho příběh je opravdu obdivuhodný... V době Chaozzu byl opravdu hvězda v tom pravém slova smyslu. Hity jako Svišti na golfovým hřišti a Policie znal skoro každý. Dostal se na dno, spadl do drog a ‘‘nyní‘‘ se s projektem Prago Union opět dostává na výsluní s tím rozdílem, že Kato je zralejší a jeho rapy už nejsou pouhou chytlavou slovní říčkou, ale mají i sdělení a reflektují Katovy názory. Jeho slova nacházejí útočiště u mnoha posluchačů. Mít dva koncerty po sobě v Lucerna Music Baru nebude jenom náhodou.

Prago Union

Boombox a tuzemská kapela.

Bývá už tradicí, že na akcích Boombox si dává dostaveníčko většina místních, kteří mají co společného s kvalitním hip hopem, teď tomu nebylo jinak a navíc to byl kvalitní tuzemský hip hop. Role předskokana se ujala téměř neznámá moravská hip hopová partička, která to měla opravdu těžké, všichni se totiž těšili na Prago Union. :) Dostalo se jim velkého pískotu a po pár peckách opustili pódium pro Prago Union s live bandem ve složení: Radimo (saxofon, flétna, MPC), Honza "Watcha" Koukal (basa), Robert "El Boogie Man" Stefan (bicí) a Marek "Mraky Mrak" (kytara). Kato se zde ukázal jenom v tom nejlepším světle a zazněly hity jako Kandidát vět, Rozcvička, Antre a další. Během večera se na scéně objevil i dobře známý Admirál Kolíbal, který na začátku povzbuzoval diváky, aby vyvolali jméno Prago Union a později si vystřihnul i jeden track s Katem. Z pódia se valila pozitivní energie a vyprodaný LMB ji hltal s otevřenými ústy a souhlasně kýval do rapů valících se z Katových úst. Kato často během instrumentálních pasáží odpočíval v sedě na stupínku u bubeníka, několikrát vyzval diváky o ‘‘bordel pro bubeníka Boba‘‘ a dostalo se mu samozřejmě hlasitého aplausu.

Kvalitní tuzemský hip hop.

Hledat na naší scéně hip hopovou kapelu, která si drží jistou úroveň, je občas házení dříví do lesa. Výjimkou jsou Prago Union, seskupení, které si na nic nehraje, nehází laciné pózy a své texty nevymýšlí jenom bezmyšlenkovitě, ale ty si nesou i nějakou tu výpovědní hodnotu. Samotný fakt, že Kato si sháněl většinu peněz na desku sám, je jenom důkazem tohoto upřímného sdělení a jeho touhy něco sdělovat. Katův jazyk není nijak náročný a proto je také tak dobře srozumitelný. Nebere si s nikým servítky, umí se opřít do každého a světlou stránkou je i téměř nulový výskyt vulgarismů.

Prago Union

Kato se bavil

Každý, kdo se dostavil ve středu na Prago Union do Lucerna Music Baru, musel odcházet s naprostou spokojeností, protože hudba jakou hrají, nemůže na nás zanechat jinou než pozitivní stopu. Pokud je tedy člověk alespoň trochu přívržencem hip hopu. Více takových kvalitních koncertů!

foto: michita michita@techno.cz

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016