CLANEK

 

United Flavour právě dokončují nové album

Skupina United Flavour oznámila konec nahrávání druhého studiového alba. Jeho vydání je naplánováno na únor 2011. V průběhu března a dubna předvede kapela novou desku naživo na klubovém turné po České a Slovenské republice...

 

United Flavour pracovali intenzivně na nových skladbách od podzimu loňského roku. Vlastní nahrávání odstartovali v červnu ve studiu House of Riddim v malebné rakouské vesnici Karlstetten a pokračovali až do konce září v několika pražských studiích pod producentským dohledem baskytaristy Djeie. Na mix desky přiletěl z Londýna zkušený zvukař, baskytarista a producent Derek Fevrier, jenž spolupracuje řadu let se zvučnými jmény black music (Culture, Mad Professor, Dennis Brown, Twinkle Brothers a další). "Derek se pohybuje v branži víc jak třicet let, dokáže každý zvuk nakopnout na maximum a rád pracuje s analogem. Přesně člověk, kterého jsme si představovali. Ke každé písničce nám dal na výběr několik verzí mixu a přidal navrch skvělé dubové remixy. Navíc je to velice otevřený člověk a skvěle se s ním spolupracuje", poznamenává k Derekovu angažmá bubeník Jaro.

United Flavour

Ze čtyř měsíců nepřetržité práce ve studiu vzešlo 25 tracků, z kterých United Flavour právě vybírají žhavé kandidáty na album. "Dotáhli jsme do konce všechny písničky, které jsme měli připravené, protože by byla škoda nevyužít jejich potenicál”, dodává Jaro. Na nahrávání nových skladeb se podílela téměř dvacítka hostujících zpěváků a muzikantů z Česka, Evropy a Jamajky, mezi nimiž jsou převážně nové tváře, které kapela potkala během četných vystoupení na festivalech nebo v rámci vedlejšího projektu doprovodné skupiny Flavour Band. Fanoušci se mohou těšit na stylově pestré a energií nabité album, jež přinese jak typický zvuk United Flavour, tak zároveň skladby, pro které kapela zvolila netradiční přístup, kde Carmen překvapí nečekanými polohami svého hlasu.

United Flavour

V letošní sezoně věnovali United Flavour veškerou energii přípravám a nahrávání nového alba a omezili proto živé vystupování. Absenci koncertů se fanouškům pokusí vynahradit ještě letos v listopadu, kdy se objeví ve čtyřech městech a premiérově představí několik čerstvých skladeb z připravovaného alba:

20. 11. Jablonec, Woko klub
24. 11. Praha, Tesla arena, T-music 4v1
25. 11. Brno, Metro Music Bar
26. 11. Bratislava, Majestic Music Club, + Mr. Cocoman and The Solid Vibes

Videosestřih z nahrávání alba – červen/červenec 2010:

http://www.youtube.com/watch?v=laD_HzzfeBU

Video z úvodu mixu:

http://www.youtube.com/watch?v=rKfvQ_LQP0I

United Flavour online:

www.unitedflavour.com

www.facebook.com/unitedflavour

www.twitter.com/unitedflavour

www.myspace.com/unitedflavour

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016