CLANEK

 

Hudební svátek ADE přilákal rekordní počet návštěvníků

15. ročník Amsterdam Dance Event (ADE) má za sebou rekordní účast – navštívilo jej 112 000 lidí. Hlavní ředitel Richard Zijlma to řekl v neděli 24. října při slavnostním ukončení mezinárodní konference a festivalu elektronické hudby v Amsterdamu. 

 
Festival se konal na 44 místech po celém městě. Během čtyř dní vystoupilo více než 700 DJs, kapel a projektů. V rámci program se představili takoví velikáni jako třeba Kevin Saunderson, Fedde Le Grand, Paul Kalkbrenner, C-Mon & Kypski, Kelis, Armin van Buuren, Dave Clarke, Roger Sanchez, Boys Noize, Ferry Corsten, Ellen Allien a Dr. Lektroluv.
 
V prvním roce přilákal festival deset tisíc návštěvníků. Podle organizátora Zijlma byl letošní jubilejní ročník důstojnou oslavou výročí. "Celé město bylo ovládáno elektronickou hudbu."
 
Během ADE nehráli jen umělci, ale festival měl i svou diskuzní část s programem. Na konferenci promluvilo kolem 2500 hudebních odborníků, kteří debatovali nad budoucností hudebního průmyslu a vývojem taneční hudby a festivalů.

Zdroj: zde
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016