CLANEK

 

Technoservis Nula2: Planetary Assault Systems, Jeff Mills...

Pokud vás zajímá, co se v kanceláři obchodu Nula2 při balení těch dvanáctipalcových černých koleček pro všechny domácí vinyláře honí Dahovi hlavou, pak máte jedinečnou možnost mu do ní alespoň na chvilku nahlédnout... Dozvíte se, nad čím by neměl žádný fanoušek dobrého techna ohrnovat nos, že u novinky Jeffa Millse naděje umírá poslední, že je stále co objevovat a v tomto případě byl objeven Dipole i jaké celebrity se sešly při přemíchávání materiálu projektu Traversable Wormhole. Začtěte se do dalšího Technoservisu Nula2 a všechno to dostanete pod nos i s podrobným výkladem. 

 
Planetary Assault Systems
GT (Remixes)
(Mote Evolver Records 018)

Projekt Planetary Assault System, za kterým stojí Luke Slater opustil v roce 2006 label Peacefrog. Pan Slater totiž založil zcela nové vydavatelstní Mote Evolver, kde dává prostor i dalším producentům a kolegům z branže. Aktuální počin, nazvaný "GT Remixes" se vrací k první desce na Mote Evolver a obsahuje hned tři parádní remeaky na původní už tak minimalistický track "GT". První remix dodal James Ruskin a zcela perfektně zapadá do jeho produkce z poslední doby na domácím labelu Blueprint. Jde o funkční a taneční minimaltechno s dlouhou záruční dobou. Druhý remix obstarali Function a Jerome Sydenham. Také jde o přímočarou a spíše minimalistickou záležitost, kterou ale jistojistě v klubu užijete. Poslední remix si vystřihli sami Planetary Assault Systems a alespoň pro mě je to nejlepší kousek na tomhle vinylu. Temná a plazivá záležitost, která probublává prostorem a valí se ze tmy pomalu ven. Tahle deska se kompletně povedla a doufám, že nikdo z fanoušků dobrého techna nebude ohrnovat noc. Máme prostě rok 2010, ať chceme nebo ne!

Daho 80%
www.mote-evolver.com 


Jeff Mills
Something In The Sky 004

Připadá mi, že každou deskou na Something In The Sky se Jeff Mills se svým zvukem víc a víc propadá někam do temnot a nekonečna naší galaxie, tedy jestli už její hranice dávno nepřekročil ? Všechny čtyři tracky jsou ryzí minimalismus a než skončí drážka, budete se skutečně cítit jak na výletě na oběžné dráze. Historie se opakuje a mně připadá, že Millsovi se podařilo v dnešní době něco neuvěřitelného. Když v roce 1994 Mills přišel s absolutně novým soundem, svět taneční hudby, tedy konkrétně techna, byl vzhůru nohama. Vypuknul "millsvirus". Dnes se situace dost opakuje v tom, že přes totální stagnaci vývoje zvuku techna Mills přichází se zcela novým zvukem, aniž by si to většina z nás uvědomovala. Je to naprosto jiný level, který vyžaduje vnímání posluchače na určité úrovni. Jen taneční scéna dnes asi už nebude vzhůru nohama, na to jednoduše nejsou lidi. :) Budeme však doufat, že se takové, nebo podobné muziky dočkáme někde v malém klubíku, třeba i za hranicí naší republiky. Naděje umírá poslední. Člověk musí jen v něco takového věřit!

Daho 90%
www.axisrecords.com 


Dipole Electron Cloud
(Sonic Groove 1042)

Pravidlo, že velmi často ty naprosto neznámé projekty produkují ty nejoriginálnější desky platí stoprocentně u mého nového objevu Dipole. Deska "Electron Cloud" vydaná u Sonic Groove je naprosto originální kousek, který Vás rozhodně zaujme! Nebudu Vám mazat med kolem papuly, že jde o něco báječného a převratného, to určitě ne! Na druhou stranu podobných desek dnes moc nevychází. Mně se líbí na každé skladbě docela originální nápady a hlavně energie, která dýchá z každého beatu. I když přímočarý rytmus pouze freneticky tepe vpřed, o zábavu se postará ustřední motiv a celková atmosféra tracku. Skladby působí jakoby "nedodělaným" dojmem, ale právě to mi učarovalo. Nedočkáte se digitálního bezchybnosti a produktů vyrobených podle vzorce na úspěch. Dipole přišel s velice inteligentní a zábavnou formou techna zároveň. Více se ode mě dnes asi nedozvíte, ale tuhle desku si určitě pozorně poslechněte od začátku do konce. Nebudete určitě litovat!
 
Daho 95%


Traversable Wormhole
The Remixes Part 2
(CLR Records 036)

Nedávno ještě zcela neznámý projekt Traversable Wormhole zatočil mnohým z nás ty naše technoheads. Po vynikající originální produkci samotných Traversable Wormhole jsme se dočkali hned několika vydařených remixů z dílen klíčových postav současné taneční scény. První sérii remixů měli nasvědomí Edit Select a Decimal. Druhý díl tracků překopaných k nepoznání zajistili Sleeparchive a sám Chris Liebing, majitel labelu CLR. Od Sleeparchive nemůžete čekat nic jiného, než chladný a digitální minimalismus. Jeho remix je úderný a šlapavý zároveň. Motiv pomalu graduje a pěkně dlouho nás nechává v očekávání, co se stane dál. Chris Liebing dodal o poznání taneční záležitost, která se ale taky nevyznačuje nějakým strhujícím tempem a horoucí energií. Track se pomalu převaluje na místě a dává všem vědět, že přišel čas oddychu. Žádné peklo se nekoná a konat jistě nebude. Nástup beatů po stop timeu probíhá ve zcela poklidné režii a tak se ani tady moc nedočkáte překvapení. CLR s pořadovým číslem třicet šest je příjemný a uvolněný track do klubu, kde by ho vhodné publikum v tu pravou chvíli doufám mohlo ocenit.

Daho 70%
www.clr.net



 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016