CLANEK

 

Nula2 Podcast 10/2009 (techno)

V září jsme si v Nula2 Podcastu připomněli doby dávno minulé a nostalgicky zavzpomínali na nejplodnější období, kdy taneční scéně vládlo techno. Pojďme se ale vrátit zpět do roku 2009 zase si představit něco z aktuální produkce a také nabídky vinylshopu Nula2. Za mixážním pultem tentokráte stál DJ Dialect.   

 

Takže jsme zpět, máme podzim roku 2009 a Vás čeká stručný přehled toho, co můžete v Nula2 koupit, pokud Vašemu sluchovodu lahodí pořádné techno. Jak už jsem předeslal, Nula2 Podcast mix tentokráte sestavil a namixoval Michal Pullmann (jeden z našich nejstarších zákazníků) a DJ Dialect v jedné osobě.

Připravte se na lehce industriální jízdu, sice plnou současného trochu minimalistického soundu, ale přesto nekompromisní masakr. Michal už na počátku djské kariéry inklinoval spíše ke složitějším kompozicím, no a právě tak pojmul i úlohu poskládat aktuální Nula2 Podcast Mix. DJ Dialect také rozjel v poslední době velice pěkný informační server www.technokracie.org, který je zaměřen především na aktuální dění na techno scéně, takže o nových deskách má vynikající přehled. Výsledkem jeho práce je třičtvrtěhodinový precizní mix, plný aktuálních jmen a releasů. Všechno do sebe parádně zapadá. Myslím, že i samotný tracklist hodně napovídá.      

Nebudeme už déle chodit kolem horké kaše a pojďme si ten nášup vpustit do hlavy. Doufám, že si podcast náležitě užijete. Reakce na něj nám můžete sdělit do fóra pod rubrikou.  V případě zájmu většinu použitých desek najdete na našem shopu Nula2.


  
Podcast si můžete stáhnout zde

Soutěž: Jaký projekt a s kým dříve tvořil DJ Dialect?? 
Cena:   vinyl 12"  Ben Klock  /  Remixes  /  Ostgut Tontrager 026 
Odpovědi zasílejte včetně adresy a telefonu na mail daho@nula2.cz          

01)  Voidloss  /  Sheitan  /  Singularity 005   ( čas 00:00 - 04:24 ) 

Pulzující temný track od londýnského bubáka Voidlosse, který také vydává pod housovějším pseudonymem Dirty Bass. Track "Shetain" jasně ukazuje co má Voidloss rád. Hučení továrních strojů, které nás provede celým trackem, spolu s hutným beatem a jemnými hajtkami doplňuje melodické pobublávání.    

02)  Casual Violence  /  Those That Do Not  /  Singularity 002   ( čas 04:24 - 07:57 ) 

Další londýnský producent Casual Violence, mě v současnosti baví také kvůli temnějšímu pohledu na techno. Tenhle track výborně zapadá do předchozího - bublavou melodii také doprovází pumpující beat a čisté činely. Track je z druhého digitálního releasu na labelu Singularity. Ten obsahuje i tři další výborné kousky od Voidlosse.    

03)  Voidloss  /  Sheitan  /  Singularity 005   ( čas 07:57 - 11:30 ) 

Temno nade vše :) Další Voidlossův track, který vyšel na stejném releasu jako první track. Do hutného bassového podkladu úderně duní kopáky, mezi kterými vyskakuje hajtka a v pozadí se kumuluje ďábelské bzučení a hučení. To vše provází svým kázáním snad sám rohatý! Pokud si nasednete do tohodle vlaku a necháte se vést, nebudete se už ve tmě nikdy bát.    

04)  James Ruskin  /  The Outsider  /  Blueprint 027   ( čas 11:30 - 15:50 ) 

Úplně nový Blueprint Jamese Ruskina. James předvádí, že ho jeho nový zvuk hodně baví. Na desce najdeme celkem tři skladby, mimo originálního "Outsider", je zde ještě moc povedený remix od Luka Slatera aka Planetary Assault System, a jako poslední ještě Ruskinův track "Solution".    

05)  Ben Klock  /  Subzero  /  Ostgut Tontrager 019  ( čas 15:50 - 20:27 ) 

Výborný minimalovější, deepový track s úžasnou vrstvící se melodií, kterou si budete v hlavě broukat ještě týden. Až skoro magickou atmosféru tohodle tracku chvílemi prořezává ostrá hajtka, která vás spolu s hutnou bassou a ostrým beatem rozhoupe a nepřestane dokud track neskončí.     

06)  Ben Klock  /  Subzero  (Sandwell District Remix) /  Ostgut Tontrager 026 ( čas 20:27 - 23:57 )

Myslíte že jde ještě dovést k dokonalosti už tak výborný track jako předchozí Subzero? Jde! Sandwell District remix od Regise a Functiona má oproti originálu zlomenější rytmus a trochu pozměněnou melodii, po zvukové stránce je ale vše velmi podobné originálu.    

07)  Peter Van Hoessen  /  Face Of Smoke  /  Komisch 001  ( čas 23:57 - 27:09 ) 

Tohle je hodně dlouho očekávaná deska, která když vyšla na vinylu nebylo možné ji skoro nikde sehnat. Digitálnímu releasu taky trvalo dlouho než bylo možné jej pořídit. Na desce najdeme celkem 2 deepovější tracky, dle mne je ale "Face of Smoke" ten povedenější a proto jsem jej zvolil.     

08)  Hiroaki Iizuka  /   Lost Ticket  /  Asian Dynasty ADDL 001  ( čas 27:09 - 31:29 ) 

Japonský producent Hiroaki Iizuka je techno djům známý především jako producent pomalejšího nerovného, někdy zvukem až rozbitého techniska, jeho track "Lost Ticket", který vyšel na kompilaci labelu Asian Dynasty si mě získal nezvyklým zvukem a táhlou melodií, která se v tracku objeví od druhé půlky.     

09)  Hiroaki Iizuka  /  Glow (Grovskopa Remix)  /  Soleil 020  ( čas 31:29 - 35:01 ) 

Dle mého nejpovedenější remix tracku "Glow" z alba "Journey Throught a Brain" má na svědomí právě Grovskopa. Původní originál má lomený beat a jde o velmi těžký track se zlým zvukem. Grovskopa ale nejspíš nechal "Glow" po nějakou dobu v nápravném zařízení a tak je z něj klidný a milý poslechový kousek.    

10)  Ed Chamberlain  /  Synthia (Surgeon Remix)  /  BaseLogic 005   ( čas 35:01 - 39:06 ) 

Surgeonův remix Chamberlainovi "Synthie" výborně zapadá do Grovkoa remixu "Glow", tracky si jsou poměrně podobné složením zvuků. Surgeon původní dubstepový track narovnal a přidal pár perkusí. Důležité je ale, že ústřední melodie byla zachována, ta je totiž na celém tracku to nejlepší.     

11)  The Black Dog  /  Tunnels OV Set  /  SOMA 267   ( čas 39:06 - 41:41 ) 

Industriálně noisová trojka The Black Dog nikomu nemusí dokazovat, že umí dělat dubstep nebo třeba techno. "Tunnels OV Set" z alba "Further Vexalations" dokazuje, jací že jsou Black Dog hudebníci. Temný melodičtější dubstep s nádechem experimentalní elektroniky. Přitom ale velmi příjemná poslechová záležitost.    

12)  Scuba  /  Ruptured  /  Hotflush LP 002   ( čas 41:41 - 45:32 ) 

Další klidnější poslechový dubstep z dílny jednoho z nejpovolanějších. Scuba rozhodně dubstep umí a skladba "Ruptured" z alba "A Mutual Antipathy" patří k tomu lepšímu co vydal. "Ruptured" se také dostala pod ruce Surgeonovi, a objevila se na jednom ze 3. dílů "A Mutual Antipathy Remixes".

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016