REPORT

 

Report z Citadely s Deadmau5 od Čéši

Nástupiště číslo jedna, 18:30 nádraží Florenc, hlavní město Praha. To bylo na záčátku mé cesty do Brna. Do Brna na Citadelu na které se nám tentokráte představil mladý a velmi talentovaný Dj Deadmau5. On už v Praze sice hrál, ale já ho promeškal, a tak jak bývá u mě zvykem, jel jsem raději do 200km vzdáleného Boby Centra :)

 

Počasí nám veskrze nepřálo, ale po cestě se umoudřilo a tak cesta ubíhala v klidu a rychle. V Boby jsem se ocitnul již něco málo po deváté večer. Skvělý čas nejen pro mě, ale pro každého fanouška ženské krásy. Prvním hrajícím byla totiž Djane Ladida. Tuto dámu techna, nyní možná lépe řečeno minimal techna, jsem jednu dobu měl tak moc rád, až to hraničilo s úchylkou :o) Naštěstí mě toto období již pustilo a já se mohl věnovat jí samotné více „profesionálně“. No snaha byla, ale její outfit mi moc klidu nepřidal. Hudebně Ladida hrála skvěle, tak jak se na začátek sluší a patří. Její lehké beaty a stejně lehké pohyby šířily se skrze prozatím poloprázdné Boby. Je čas jít se projít dokud nenastoupí masy a já už nebudu mít sil na to prodírat se sem a tam. Na druhé stagei v tu chvíli již byl Dj Jerry a to co tam předváděl bylo čistou známkou toho, kam Jerry patří. Ne nic vulgárního nebojte, patří do teamu Apokalypsa a jeho sound přesně tak zněl. Nášup se vším všudy a posílený zvuk na La Grottě dával zvukovodům co proto.

Na hlavní stagei se po chvíli střídají Ladida s Orbithem. Ani on, jako správný chlap, neodolal vzrušující objímačce s Ladidou a vstřícným přivítáním. Ach jo, chlape, závist chvilková mnou proletěla :o) Pár póz pro fotografy a jede se dál. Orbith spouští svůj o poznání rychlejší elektro techno sound a já začínám zapojovat dolní končetiny které po celou noc poběží na 100% výkonu. Orbithovi hraní jde, mixy má dobré a rozhodně nic ve stylu snídaněsnovou. Hází kukuč do davu, užívá si svoje placky a prostě celé jeho hraní má šťávu. Co se ale nestalo, panebože! To snad ne! Mě snad šálí zrak. Ladida schází mezi lid :o)) Paří kousek odemne, to je pohoda. Je vidět, že když je fajn nálada, ostych a vše ostatní jde stranou. Celé Orbithovo hraní propařila Ladida v davu a užívala si to jako my.

Orbith vypíná track, musí. Michael Burian má připravené vlastní intro a teprve pak se rozjíždí jeho část večera. Michael Má hraní velmi profesionálně nastavené, vše si perfektně připraví předem a rozhodně nepřipouští žádnou chybu. Michael je každým coulem profík a to, co hraje, má hlavu a patu. Jede plynule v dunícím a řezném beatu. Ladida si stále tancuje dole pod stagei a vyčkává na hlavní star noci. Michael měl jako jediný z českých djs na své hraní dvě hodiny a plně je využil, jeho hraní znělo jako jarní déšť, jemné tranceové betay dopadající na hlavy tanečníků všechny bavily a již hezky plně a slušně zaplněné Boby tancovalo a bavilo se. Těsně v závěru zazněla jeho velmi oblíbená vsuvka Vltava, a tak se i tato česká řekla rozlila v Boby Centru. Je to silný zážitek, i když pro někoho již oposlouchaný.

Michael Burian

A je to tu! Tma, ticho. Jedna hodina po půlnoci a nějaké minuty k tomu. Všichni jsou v očekávání, všichni se těší na myšáka, který se objeví na stagei pod krásně připravenou pastí na myšky :o) Už přichází, je to on, ten v masce. Je černá, velká a fakt srandovní :o) Začíná show, která která má neskutečný nástup. Je to jak výbuch bomby, zdrcující dopad mělo prvních pár tónu na všechny přítomné. Jooo, tohle má grády, snad to vydrží celou dobu. Žádná kočka nemá šanci, myšák to rozjíždí. Jeho set je v průběhu hraní ale jak houpačka. Chvíli nahoře chvíli dole. Někdy je to super taneční a jindy je to zase trošku ospalejší, jako by se ta radost někam chvílemi vytrácela.

Celkově vzato, jeho hraní, vystupování a i nádherně připravená světla, lasery atd. dotvářeli neskutečný zážitek, který se musel zažít. Jsem rád, že jsem si ho přijel poslechnout až sem, stálo to za to :) Po konci setu byl ještě přídavek, výstup na DJ pult a poté podpisová a fotící smršť pod pódiem. Deadmau5 je prostě star, mladá a zatím snad nezkažená… :)

Deadmau5

Michal Poliak, no tomu se snad hrát ani nechce, trošku popostrčit a už je na stagei :o) Michal to rozjel hodně v tranceu, ale až příliš na můj vkus. Tenhle kluk byl vždy někým, kdo zaručoval super tanec. Tentokráte se mu snad ani jemu samotnému nesedlo, nevím, byl sem z něho v rozpacích. Navíc ráno už přišla ke slovu únava a já už ani neměl chuť tolik tancovat. Poslední Mac a Taylor, o kterých jsem nikdy nic neslyšel, začínají trackem od Tiesta, a to co nastává poté se dá nazvat akorát tak ranní zabijáckou trtanceovou smrští. Jen ti nejvytrvalejší a nej zůstanou. Já už to ale nebudu, balím si svých pár švestek a jedu dom.

Bylo to úchvatné, strhující a byl jsem opravdu nadšen a rád. Publikum za ta léta dosti omládlo a hodně lidí se změnilo, ale stále je dost těch co rádi tančí a baví se a tak je to správné.

Díky všem a zase brzo nazatancovanou.

+ světla, dekorace, stage
+ počet lidí

- nebyl vynalezen teleport na dopravu domů :o)))

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016