CLANEK

 

Výsledky O2 DMA: Lucca obhájila prvenství, ale jen těsně

Pouhých 150 bodů rozhodlo o vítezství DJky Luccy před Michaelem Burianem v letošním ročníku ankety O2 Dance Music Awards. Ale zajímavé věci se děly i v ostatních kategoriích. Kdo zvítězil mezi kluby, festivaly či party? Diskutujte na fóru O2 DMA. AKTUALIZOVÁNO O FOTKY.

 

Lucca opět před Burianem, ale těsně

I v letošním roce se anketa dočkala velkého zájmu hlasujících, a to přesto, že pořadatelé vyloučili celou řadu podvodných hlasů. Do pořadí v jednotlivých kategoriích opět nejvíce promluvili fanoušci tranceu. Nejen, že se trance stal nejoblíbenějším hudebním stylem, ale jeho zástupci ovládli i kategorie Album, Zahraniční projekt, Zahraniční DJ a samozřejmě i Mega akce. Podívejme se na výsledky podrobněji.

Lucca přebírá cenu

Že souboj o první místo svedou Lucca s Michaelem Burianem se tušilo dopředu. Lucca vydala album Reformation, které podpořila i tour po klubech, Michael na sebe upozornil skvělým singlem Vltava, ale i vystupováním na největších domácích akcích jako Sensation. Uspěl však i v zahraničí, hraje na Ibize, ale prosadil se i v USA. Že bude konečný odstup tak těsný, nečekal nikdo. Lucca obhájila své prvenství, ale o pouhých 150 bodů. Ztráta v pořadí třetí Laydee Jane je na Luccu již více než 1000 bodů. Vítěz žánrových D'n'B Awards Pixie skončil v žebříčku na osmém místě.

DJ roku 2007

1 Lucca 2291
2 Michael Burian 2141
3 Laydee Jane 1270

Michael však neuspěl jen jako DJ. Jistou satisfakcí mu může být i úspěch v kategorii producentů. Zde totiž figuruje na třetím místě, hned za kapelami Monkey Bussines a Skyline. Lucca je v pořadí pátá, rozdíl hlasů je ale opět minimální, na Buriana jí chybělo jen 76 bodů.

Hudební skupina/projekt/producent 

1 Monkey Business 2742
2 Skyline 1936
3 Michael Burian 1488

Monkey Business 

Dirty Dancing jediným nováčkem mezi promotérskými pardály

Mezi pořadateli party a festivalů k dramatickým změnám nedošlo. Již předplacenu mají cenu v pražské Roxy, která se opět stala klubem roku. Letos se jim na paty dotáhla Mecca, která hostí druhou nejúspěšnější českou party - Meccamix. Tou úplně nejoblíbenější klubovkou je však Dirty Dancing. Jako jedinou ji její pořadatelé, DJové Tommy Rogers a Peet, vozí po celé republice a tak se nemusí spoléhat jen na podporu jednoho regionu.

Lenka Senová a cena pro Roxy

Klub

1 Roxy, Praha 2926
2 Mecca, Praha 2600
3 Fabric, Ostrava 2352

Klubová party 

1 Dirty Dancing - různé kluby 1560
2 Meccamix - Mecca 1236
3 3G - Fabric 943

Tommy Rogers a Peet s cenou za Klubovou party roku

Festivalem roku se stalo Summer of Love, které se však letos musí z Pardubic stěhovat do hradeckého Festival Parku. Snad jeho pořadateli Aleši Blehovi nový start usnadní cena za Promotéra roku, kterou získal o 39 bodů před agenturou United Music - pořadateli Sensation a Transmission. Ale i na United Music se nakonec dostalo. Právě zmíněné dvě akce totiž obsadily první místa v žebríčku halových party.

Martin Kučera z United Music

Mega akce 

1 Sensation White, 02 Arena Praha 4033
2 Transmission, O2 Arena Praha 3123
3 Apokalypsa - Boby centrum Brno 3000

Festival 

1 Summer Of Love 2008, Pardubice 4036
2 Mácháč 2008, Máchovo Jezero 3895
3 Creamfields Central Europe, Břeclav 2010

Promotér 

1 Summer of love production (Aleš Bleha) 368
2 United Music (Martin Kučera) 329
3 Mecca/Meccamix (Jan Novotný) 243

Aleš Bleha - pořadatel Festivalu roku

Zahraničí vládne trance

Zdá se, že nejoblíbenějšími zahraničními umělci jsou trancoví DJové a producenti. To se neprojevilo jen na halovkách v režii United Music a úspěchu festivalu Mácháč, který přivezl Tiësta, ale zejména ve výsledcích zahraničních kategorií. Tiësto, Armin van Buuren se stali vládci zahraničních kategorií ale také kategorie Nejlepší album. Zde jako jediný domácí zástupce pronikl na stupně vítězů DJ Wich s albem Golden Touch. Hiphopový producent a DJ zabodoval i mezi DJi (4. místo) a pruducenty (taktéž 4.).

Nakonec, ale v neposlední řadě gratulujemečlenům Techno.cz Crew Vitkovi Höferovi a MaXovi, kteří se umístili na prvních dvou místech mezi fotografy.

Fotograf roku

1 Vítek Höfer 98
2 MaX 54
3 Dravon 49

Kompletní výsledky 02 DMA 2008 ve formátu PDF.

Oficiální diskuse k O2 DMA na forech techno.cz.


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016