REPORT

 

Report z Let’s Go Techno od Sody

Tento pátek na nás čekaly hned dvě zcela nové party, na kterých vystupovaly světové legendy techno scény. Full Moon 01 v pražském Abatonu nabízela Scana X a Technasii. V pardubickém L-klubu se na Let’s Go Techno slavilo 15. výročí parties v "Elku" a vystupovali zde Eric Sneo a Ian Void. Proto bylo rozhodnutí kam se vydat těžké, ale u naší partičky vyhrál legendární L-klub, kde jsme všichni vyrostli, a proto jsme jeli zavzpomínat na staré dobré časy…

 

Do Elka jsme dorazili přesně v 22:00, kdy právě končila naše minimalová dvojka Ala&Subsist, což mě velmi mrzí, protože kluci nabízí ten nekvalitnější minimal, který u nás můžeme slyšet. Klika boys Ala&Subsist nepřetáhli ani minutku, protože je ještě čekalo hraní na již zmiňované party Full Moon 01 v Abatonu v Praze. Teď už za gramofony stojí hradecký DJ Miguel, který nám k 15. výročí parties L-klubu servíruje opravdu techno lahůdky, které jsme zde mohli slýchávat možná i na první akci před 15. lety. Miguel nám hraje jakýsi "history" set, který dobře shrnuje zlatou éru techna.

Kde jste lidi?

Čas se posouvá a s ním i přibývá návštěvníků, ale žádná invaze, kterou si moc dobře pamatujeme z minulých let, se dnes nekoná. Ve 23 hodin začíná hrát jeden z našich nejlepších DJů z Ke‘deep - Agent. Jeho set začíná energickým technem, jehož přesnost a rychlost mixů je až neuvěřitelná. Je vidět i slyšet, že Agent právem patří mezi ty nejlepší techno DJe nejen u nás. Škoda jen, že přes hustý kouř a díky absenci osvětlení na vystupující není na Agenta skoro vidět a nebýt lampičky na stole, marně bychom po něm pátrali:) Na akcích považuji za chybu, když nevidíme na člověka, který nám servíruje desky. V tomto případě naše oči sledují čtyři plazmové obrazovky, kde se celý večer promítala víceméně geometrická abstraktní projekce osvěžená jmény vystupujících. Co se týče světelného parku, měl jsem pocit, že ho tam někdo pověsil už na první akci před 15ti lety a nikdo ho za celou dobu nevyměnil;). Velmi slabá světla a lasery ani pořadně neprosvítily hustý tmavý kouř. Chvílemi jsem se neubránil dojmu, že byl černý, jak kdyby se valil z komína, kde si právě zatopili starýma botama:)        

Ian Void

Techno is not dead!

Páteční večer nám končí a začíná nový den ve znamení sv. Valentýna (neslavím:)) a jako dárek dostáváme set Angličana Iana Voida, který konečně přilákal více lidi od barů a zcela plní parket, což bohužel netrvá zas tak dlouho. Co se stalo?? Asi po půl hodině Ianova setu začínají lidi zase odcházet, ale proč, když hraje tak výborný set složený převážně z klasického techna? Že je techno mrtvé a že se nevyvíjí, to je přece úplný nesmysl. Kdo byl a slyšel, moc dobře ví, o čem je řeč. Ian Void dnes hrál naposledy z klasických vinylů a hrál to pravé poctivé techno, které všichni tak dobře známe z let minulých. Stěny pardubického L-klubu tento styl dobře pamatují a úplně to z nich dýchá. Vždyť sem hlavně Aleš Bleha (SoL) za tě ch 15 let přivezl tolik světových jmen jako např: PvD, Wesbam, Liguid Harmony, Renegade Soundwave, Laurent Garnier, Darren Emerson, Scan X, CJ Bolland a spoustu dalších.   

Eric Sneo

Všichni ruce nad hlavu…

Máme tu druhou hodinu ranní a za gramofony nastupuje očekávaný německý DJ a producent Eric Sneo, který začíná set svojí vlastní skladbou Let’s Go Techno. V tom okamžiku mají všichni ruce nahoře a konečně se vytvořila v elku atmosféra jako za starých časů. Let’s Go Techno, Let’s Go Techno… lepší začátek by ani zvolit nemohl. Už od prvních rytmů bylo jasné, že jeho set bude něčím výjimečný, žádný průměr. Eric s sebou má elektronické bubny, kterými svůj set doplňuje. Bohužel díky špatným světelným podmínkám na něho nemůžeme vidět, tak se vydávám na podium, abych ho viděl v akci. Eric používá i nový Final Scratch, který umí hrát hned čtyři skladby najednou. On ale vůbec nepoužívá gramofony, jak to s FS bývá zvykem, ale používá pro mě neznámé mašinky, kterými přímo ovládá svůj FS. Jeho set je osobitý a nedá se pořádně popsat. Hrál energicky a tvrdě s příjemnými  pasážemi, při kterých většina z nás na parketě zvedá ruce nad hlavu. Vynikající atmosféra! Přesně tohle čisté techno je to pravé, co mám rád!!! Let’s Go Techno!! Díky živé hře na bubny svůj set dokonale oživil, vnesl do něho i živelný live prvek. Chvílemi nepotřeboval žádný track, aby vytvořil skvělý techno sound. Spojení elektronických bubnů s klasickým technem je výborný nápad a skvělé oživení celého setu. Pro mě jeho vystoupení bylo něčím, na co dlouho nezapomenu. V tuto chvíli jsem byl moc rád, že u mě před konkurencí vyhrála právě tato party.     

Katie
      
Girls, girls, girls...

Nerad bych zapomněl na druhou Poslouchej.net Play Girls stage, která jak z názvu vyplývá, byla celá v režii něžného pohlaví. Rovnou se omlouvám, že jsem jim nevěnoval více času, ale s tak našláplou hlavní techno.cz stage to fakt nešlo. Holky hrály oproti hlavní Techno.cz stage převážně pomalejší muziku, od minimalu, přes house po progresive a určitě to stálo za to. Škoda jen, že neměly více posluchačů, ale není se čemu divit, když i hlavní stage byla většinou poloprázdná.

Všiml jsem si, že velkou absenci na akci měly partygirls. Čím to?? Možná, že si spletly dveře a byly vedle v Ideonu na plese… Po setu Erica Snea nastoupil DJ Tzésar, ale my dosti zničeni po několika hodinách aktivního paření se odebíráme na cestu domů. Jo hold už nevydržíme tolik, co před lety…;)

A jak bych shrnul 15. výročí partis v L-klubu??  Hudba, zvuk a DJ´s neměli chybu, akorát světelný park zaostával, oslava 15 let by si zasloužila větší světelné efekty. Chvílemi, kdy osvětlovač amatérsky rozsvěcoval a rychle zase zhasínal lustry v sále, nám přišlo,  jako by jsme se vrátili o celých 15 let zpět. Třeba to byl záměr;) Dále chyběly dekorace a mohlo přijít více lidí, ale jinak Let’s Go Techno!!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016