REPORT

 

Cybertronic IV - vyjádření pořadatele

Cybertronic s pořadovým číslem 4 je za námi... Jak vědí všichni ti, kteří se zúčastnili i ti, kteří vynechali, akce se bohužel opravdu nepovedla. Nejlepší tedy bude vám hned na začátek oznámit, že se veškerá další činnost Cybertronicu zastavuje, plánované termíny ruší a pořádání akcí se zastavuje též.

 
Po prosincovém Cybertronicu III, jsme se opravdu dlouho rozhodovali, jestli se máme pustit do dalšího dílu. Ale jelikož zmíněný prosincový díl se opravdu povedl, všichni djs zahráli skvěle, light&laser show super, zvuk neméně a veškeré ohlasy na tento díl byly více než kladné, rozhodnutí bylo pokračovat a to i přes malou návštěvnost CIII – a tedy i prodělečnost.

Nyní by bylo fér sdělit vám a objasnit problémy, které tento díl provázely. K rozhodnutí s pokračováním přispěl i fakt, že se nám podařilo domluvit na spolupráci s hlavními sponzory a to se společnostmi Te-We-Co a Arching Group. Ty měly podle podepsaných smluv přispět k pořádání nezanedbatelnou částkou, která tvořila podstatnou část celého rozpočtu akce. K překážkám, které se v průběhu příprav objevovaly u již předem domluvených věcí a bylo nutno je okamžitě řešit (např. problémy s umístěním druhé stage, kde její plánovaná rekonstrukce neměla dle domluvy v žádném případě zasáhnout do průběhu Cybertronicu, ale náhle se přesunula do termínu, kdy by jej narušovala a současně se objevili „anonymní“ oznámení o zrušení celé druhé stage, což však prý pořadatelé „nechtějí“ oznámit. Problémů podobného typu bylo více, ale naštěstí tyto všechny se naštěstí postupně podařilo vyřešit.), se přidal další zásadní problém a to odstoupení smluvně sjednaných, výše uvedených, partnerů.

Tímto odstartovaly hlavní problémy, které vedly k celkovému narušení a následným zmatkům. Jelikož vše ostatní bylo domluveno, zkusili jsme s partnery dále jednat a celou situaci vyřešit. Bohužel nepovedlo se a problém se nyní řeší soudní cestou. I přes toto byla snaha dovést akci do konce, jelikož oznámení headlineři byli domluveni, patří ke světové jedničce a byla by škoda Vás o jejich vystoupení ochudit. Začali se tedy domlouvat další sponzoři, shánět podporu a finance pro bezproblémové dokončení, což na poslední chvíli bylo více než obtížné. Nepovedlo se a snad by bylo lepší v této fázi párty zrušit. Naše chyba - neudělali jsme to a dále pokračovali.

Na samotných přípravách v den konání akce již bylo zřejmé, že vše nedopadne podle plánů. Do posledních okamžiků se stále sháněly prostředky, aby vše mohlo proběhnout tak jak má, partypeople si mohli akci užít a neodcházet domů zklamaní. Bohužel ani toto nedopadlo podle našich předpokladů. Jak již bylo výše uvedeno, CIII dopadl skvěle a proto jsme doufali, že přijde dostatek návštěvníků a z prodeje lístků na místě budou moci být zaplaceny položky, jako lasery a další. Opět zklamání.

Nicméně i přes toto všechno jsme rádi, že někteří návštěvníci si akci užili a headlineři přijeli a zahráli. Absence laserů (jenž byly původně plánovány ve velkolepé sestavě a ve spojení s light show by přinesly skvělý zážitek vysoce překonávající show z Cybertronic III, sice byla velkým mínusem celé akce, ale i přes to byla světelná show sama o sobě vcelku povedená a ozvučení L-Acoustic opět nezklamalo. Několikaminutová přestávka v podobě přerušení zvukové produkce a osvětlení hlavní stage byla nemilým překvapením pro nás pro všechny. Jak se však ukázalo, jednalo se o technickou závadu na jedné části zvukové aparatury, kdy bylo nutno veškerý sound systém odpojit a v tomto stavu opravit. Bližší technické vyjádření přinese oznámení od zástupce zvukařské společnosti, které vyjde v nejbližších dnech. Bohužel opravdu velkým šokem byla narušená statika stropu nad dj pultem, kdy se z neznámých důvodů (které se budou dále zjišťovat) uvolnila část betonového obložení stropu, která spadla na jeden gramofon. Zde musíme poděkovat Steve Angellovi za jeho profesionální přístup, se kterým celou situaci zvládnul a dále pokračoval ve svém vystoupení.

K závěru nezbývá připustit, že páteční noc opravdu nevyšla tak jak měla. Štěstí nepřálo, nás opravdu velmi mrzí veškeré okolnosti, které Cybertronicu IV doprovázely a jak již bylo řečeno výše, pořádání dalších dílů a akci se zastavuje.

Děkujeme všem, kteří se na akci dostavili a užili si ji a omlouváme se všem těm, které jsme zklamali.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016