REPORT

 

Report - The Show aneb další kontroverzní a kritický report od vašeho oblíbence Heapa je tu. :-)

Jelikož jsem od podzimu minulého roku nenavštívil žádný nový větší klubový prostor (a to já dělám velice rád) a protože pražské kluby - momentálně snad kromě Retra - mám už značně okoukané, rozhodl jsem se nakonec vypravit s kolegy na party Show, která se konala v prostoru Starých Lázní v Kolíně. Z akce jsem si odvezl velice smíšené pocity…

 

Předem opět upozorňuji, že v prostoru Starých Lázní jsem nikdy předtím nebyl. V rozhodování, jestli v sobotu vyrazit do Kolína a nebo se radši podívat v klidu doma na film, mi pomohl web tohoto "klubu". Na něm se například dočtete, že je vybaven nejmodernější a nejkvalitnější světelnou a zvukovou aparaturou, že je v něm nainstalována velmi výkonná vzduchotechnika atd… Panoramatické fotografie vypadaly také dobře a tři stages v podstatě měly zaručit zábavu během celé noci v případě, že by některý z DJs nehrál přesně podle mého gusta. Navíc Kolín je jen necelou hodinku cesty z Prahy autem. Nebylo co dále řešit.

Cesta z Prahy do Kolína je vcelku příjemná. Po desáté hodině večerní už je provoz minimální, a tak jsme už před třiadvacátou parkovali před "klubem". Zaparkujeme poblíž a honem pelášíme ke vstupu – je totiž pěkná zima. Objekt lázní se nachází u vody a tak to čekání ve frontě (ač pouze 10 minut) není úplně příjemné. Ale radši chvilku mrznout, než být v prázdném klubu, že? Myslím, že hlavně návštěvníci pražských akcí tento fenomén občas pociťují a nemají ho rádi.

Marcel Talpan

Uvnitř si uložíme věci do velké šatny a jdeme na obhlídku prostoru. Celý "klub" je už slušně zaplněn. Záměrně dávám toto pojmenování stále do závorek, protože si nejsem jistý, jestli si toto označení zaslouží. Pražské Karlovy Lázně totiž také nepovažuji za klub a ty kolínské Staré po sobotní zkušenosti taktéž. Musím říct, že celý prostor Starých Lázní se mi ale vůbec nelíbil. Hlavní stage byla nahoře v prostoru, který mi připomínal starou vesnickou sokolovnu, ve které se občas pořádají diskotéky. O druhé (a třetí) stage se radši nezmiňovat. Ta electro-houseová byla v neútulném prostoru s menším parketem a barem po straně, kde místo stropu byly kilometry vzduchotechniky a za parketem terasovitě ustupující sedačky, jak na opravdové vesnické diskotéce. Snad jen blikající podlaha tu chyběla. Ani vám neřeknu co se zde hrálo, strávil jsem tu dohromady pět minut. Ten prostor je hrozně chladný a nepříjemný a odradilo mě i to, že oba dva mixy, co jsem slyšel, obsahovaly docela nepříjemné minutové kopance. Třetí stage (kterou pořadatel show zřejmě nezajišťoval a je tu stálá) byla regulérní diskoška. Za ty chvilky, co jsem přecházel z hlavní stage na druhou, jsem tu zaslechl pár hitů mého mládí – např. od MR. President či 2 brothers on the 4th floor. :-) Ale věřím, že vás spíš bude zajímat, co se dělo na hlavní "SHOW" stage, takže jdeme na to…

Hlavní stage nahoře je docela velká, řekl bych tak pro 500 lidí. Po obou stranách parketu spousta sezení, nahoře na balkóně naproti stage VIP prostor s rautem a skvělým výhledem. Bohužel slibovaná klimatizace zřejmě moc nefungovala, protože na této stage byl totálně vydýchaný a horký vzduch už v tuto brzkou hodinu.

DJ P@co

Prostor byl zajímavě nasvícen. Hlavně pódium. Použití led reflektorů není moc obvyklé – a je to škoda - vypadá to totiž moc hezky. Zvuk mě také velmi překvapil. Byl čistý a silný, přesto nebylo potřeba ani špuntů do uší – hlasitost byla OK. Parket slušně zaplněn a lidé se vlnili. Muziku servíroval DJ Miquel. Na můj vkus trochu nezáživný house, ale na rozjezd stačil. Během jeho setu se odehrála první show – a to barmanská. Tuto exhibici měl pod palcem super showman a na pohled velice sympatický Marcel Talpan. A také velmi šikovný.
Předvedl, že opravdu umí a vysloužil si asi největší potlesk večera. Ono opravdu žonglovat s lahvemi a mít přitom jednu skleničku postavenou na čele a druhou na otvíráku, který svíráte mezi zuby, asi opravdu není nic snadného.

Ivan M.

Po Miquelovi přišel na řadu P@co a jeho DJ performance. Kdo jeho vystoupení už někdy viděl a slyšel, tak ví, že slovo performance je na místě. Jako jeden z mála DJs komunikuje perfektně s publikem a opravdu na podiu rozjíždí SHOW. A když se do toho přidá Ivan M a jeho báječný saxofon, je to opravdu zážitek. Ano, Ivan M. byl opět špičkový. Dokonce do rytmu P@cova pumping house vyhrával "Kolíne, Kolíne.":-) A když se k tomu přidal projekt MR. Popelino – což je vlastně taková trochu CZ imitace Stomp, bylo to dokonalé. Kluci bouchali do popelnic a kanystrů, do rytmu brousili bruskami, jiskry lítaly. Jedním slovem: Báječné.

DJane Lucca

Bohužel bylo vystoupení DJ P@ca rozděleno na dva úseky, do kterých se "vmáčkla" DJane Lucca ve společném vystoupení s Michalem Pavlíčkem. Bohužel. Poněvadž rozjetá house párty s showmany na podiu se v tu chvíli změnila v docela nudný poslechový minimal-electro-tech-rock koncert v čele s unylou DJane, která neprojeví ani za mák své emoce a komunikace s publikem jí nic neříká. Ano, musím to tak napsat a rozhodně se mi potvrdilo to, proč si rád tuto DJane nechávám všude možně ujít. Znuděnější obličej koukající pouze do mixu před sebou jen tak neuvidíte. Mr. Pavlíček a jeho hra na kytaru byla sice fajn, ale spíše v breakdownech. Mimo ně mi přišla jeho nástroj spíše jako rušivý element. A místy až nepříjemný. Jediné, čím mě Lucca překvapila, byla trance vlaštovka v jejím setu: Filo and Peri – The Anthem. Veliký hit minulého roku.  

Tam Tam Batucada

Po tomto nemastném a neslaném vystoupení, které se do konceptu párty dle mého vůbec nehodilo, se vrátil za DJ pult opět P@co a na podium Ivan M., do toho se přidali bubeníci Tam Tam Batucada a spolu s dirigentem a dvěma tanečnicemi (které měly úžasné karnevalové kostýmy) rozjeli super energické představení, které se prostě muselo líbit. Atmosféra byla super, konfety létající mezi lidi už jen třešnička na dortu. Po setu DJe P@ca následovalo vystoupení benešovského M-Sonica. Toho jsem bohužel slyšel jen pár minut a unaven jsem se vydal zpět k domovu. A přesto, že začal velmi energicky jsem si všiml, že v tu chvíli byla stage zaplněná už jen z jedné třetiny.

Jak už jsem se na začátku zmínil, z akce mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu akce dostála svému jménu a byla to opravdu show. Na pódiu hlavní stage se stále něco dělo a celá párty by měla senzační spád. (Nebýt Lucky, která svou hudbou a projevem vše zadrhla). Světla, zvuk, performance a pět barevných laserů včetně jednoho promítající na plátno jména účinkujících - vše super! Lidí dostatek – jen jsem si občas nepřišel na párty, ale na vesnické diskotéce. Ano, je pravda, že např. konzumace drog je tu o dost nižší než v metropoli. Ale nejsem si úplně jistý, že je to dobře. Alkoholem to všichni doženou a možná i předeženou. A vidět uklízečku dvakrát za noc, jak vytírá po některých totálkách jejich hovna, je fakt humus. Každopádně návštěvníci mi přišli fakt vesměs divní a hlavně chladní. Atmosféra rozhodně nebyla taková, jako by si tato akce zasloužila. Lidi se nechávali hodně přemlouvat, aby občas pískli nebo zatleskali. Škoda.

Mr. Popelino

Bary a hlavně ceny super – cola za 25, vodka + Red Bull 100. Jedna zajímavost. Pokud jste zrovna nebyli VIP a nekoupili si např. colu zde (lahev), dostali jste ji do papírového kelímku s plastovým víčkem, jako někde v KFC. Musím říct, že je to velice zajímavý a praktický nápad. Ale vypadá to hrozně a navíc coly do kelímku dostanete tak 1,5 dl, zbytek je led. :-(

Každopádně bych chtěl pochválit pořadatele za super program, který byl opravdu skvělý a stálo za to ho vidět. Jen je fakt škoda, dělat takovou super akci v tomhle prostoru. Určitě si zaslouží nějaký lepší. Budu držet palce ať se případný další dílu povede ještě víc. ;-)

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016