CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát se Daho zaměřil na nové EP čtveřice Kwaczo, Mindhole, Elektrabel, Spyro, dále pak na nový počin Functiona, remake klasiky Swedish Silver veterána Adama Beyera a první kousek nové edice Token Special.

 

Kwaczo, Mindhole, Elektrabel, Spyro
Svině na grilu
(Beatbutchery 003)

Mladičké česko-britské vydavatelství Beatbutchery přichází se svojí třetí deskou. Po vstupu pod křídla birminghamské distribuce Veto Music majitel labelu, ostravák Kwaczo, ani na chvíli nezahálí. Beatbutchery 003 je vlastně minikompilací mladých a tvůrčích osobností dnešní doby, kterou zde reprezentují právě tito čtyři producenti. Deska je stylově nazvaná "Svině na grilu", takže se na ni pojďme podívat blíže. Vinyl otevírá samozřejně rezident Kwaczo. Jeho "Rotace" má původní rukopis a disponuje  řádnou dávkou energie na excentrické ose. Trackem prolétají industriální samply a  efekty. Má ryze taneční duši a tak snad sedne každému. Další kousek dodal ostřílený producent, břeclavský Elektrabel. Tady o původní duši tracku není ani nejmenších  pochyb! Rovný rytmus v kombinaci se silným ústředním motivem a ostrými hi-haty rozpotuají na parketě nefalšované peklo. Elektrabelovi tímto patří zvláštní respekt,  který si jinak získal už i daleko za hranicemi naší země. Do druhé půlky desky nás přenese Mindhole a jeho "A mazej". Také silný a taneční track! Velice dobrý ústřední motiv posunuje tenhle počin na jednu z pomyslných vyšších příček tohoto sammpleru.  Vynikající bangin' techno, které bude fungovat na výbornou. No a posledním zůžastněným je producentský newcommer DJ Spyro.  Jeho "Lupy jako plachty" jsou plnohodnotným materiálem, jež sem perfektně padne. Efektně střídá rovný rytmus s breaky a drsnost s lehčími a chytlavými samply. Myslím, že Spyro se ani jako producent rozhodně neztratí. Všechny čtyři tracky na tomto ep spojuje více než taneční povaha a to v tom nejdrsnějším  podání. Beatbutchery 003 je nefalšované  techno s čistou duší. Je zde cítit že všichni zůčastnění techno milují a to pak prostě funguje !! 

www.beatbutchery.co.uk 
Daho 90%    


Function
Isolation
(Sandwell District 007)       

 

Mr. Function se vrací na scénu? Konečně s vlastní produkc, nebo mu opět někdo pomáhá ve studiu kroutit knoflíkama? Ať už je to jak chce, amík David Sumner vydává desku u regisova labelu Sandwell District. Maxák zní absolutně jinak než jeho poslední počiny na Infrastructure nebo Integrale Musique, ale opět se jeho tracky až nápadně  podobají jednomu projektu, který je v současnosti docela v kurzu. Jde o Sleeparchive a oba tracky mu jakoby z oka vypadly. Jak "Reykjavik", tak "Isotope" mají kulatý zvuk, právě jako zmíněný projekt. Přesně ony čisté hi-haty, prostorové efekty a také křišťálově čisté ústřední motivy. Nemohu se po celou dobu poslechu zbavit pocitu, že je to zase nějaká Sumnerova "kulišárna". No, když nic jiného, mohl si vymyslet nějaký efektní pseudonym. Pokud však opomeneme všechna tyto doměnky, musím prohlásit,  že deska je to vynikající a skvěle taneční. Jen si vážně myslím, že nás Function "kulí" .) 

www.veto.co.uk 
Daho 85%    


Adam Beyer
Swedish Silver (Remixes)
(Drumcode 034)      

Adam Beyer opět rozběhl aktivity vlastního labelu Drumcode a vydává remixy vlastní práce "Swedish Silver". První remake téhle staré technoklasiky má na svědomí pan Paco Osuna. Dodal tracku sice minimalistickou, ale velmi energickou formu, která sedne snad každému. Stěžejním však bude remix Joey Beltrama! Jeho pohled na "Swedish Silver" je více, než osobitý. Na první poslech poznáte, že se jedná o Joey Betrama, díky pro něj tak charakteristickým industriálním samplům a perkusím. V jeho podání je tento track přímo energetickou náloží. Pokud tedy máte rádi starší produkci Adama Beyera, Joey Beltrama nebo jen fandíte energickému minimalu Paco Osuny, budete rozhodně víc než spokojeni ! 

www.drumcode.se 
Daho 90%    


Phase
Morodem
(Token Special 001)      

Notoricky známý projekt Phase vydává další desku u labelu Token. Tentokráte běží o zcela novou sérii Token Speciál a její pořadové číslo 001. Oba obsažené tracky mají velmi příjemnou klubovou atmosféru a "millsy" sound. Rozhodně nejsou nějakými dravými a  nekompromisními zabijáky. Základem je tribalový rytmus a na vrchu si pohrávají jemné melodie a milsovské figury. Díky svojí struktuře tento počin rozhodně patří spíše do oné škatulky "intelligent techno" a ocení ho především skalní mills-fans! Možná, že dokonce tahle deska bude jednou z nejpovedenější prací projektu Phase. Ikdyž to asi ukáže čas. Každopádně doporučuji všem, kteří hudbu skutečně poslouchají a vnímají svým srdcem! 

www.myspace.com/ukphase 
Daho 85%      

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016