CLANEK

 

Rubrika Breakdown: novinky ze zlámaných beatů

Legendární Bad Company, kteří udali směr drum & bassu pro 21. století, vydávají reedici alba Inside The Machine a neflákají se ani co se svých sólových projektů týče. Kdo má raději mrazáky, nechť se těší na Teebeeho mixované Take Control CD k listopadovému časopisu XMAG. A nebo raději liquidní a vyletněné věci? "Markyho plán" je jasnou volbou!

 
Nové Bad Company 2CD nabídne na prvním disku všechny původní tracky, které vyšly už v roce 2000 na albu Inside The Machine, to druhé, pojmenované Lost & Found, pak láká nevydanými klasikami, které se daly zaznamenat v setech těch největších mistrů na přelomu století a určitě v nejednom pamětníkovi vzbudí nostalgické pocity. Opravdovou čárou přes rozpočet je pak vydání 3vinylového EP s největšími bombami jako The Nine nebo 4 Days!

Kluci ze "špatné party " se k tomuto kroku odhodlávali hodně dlouho, slibovali, oddalovali (možná i mlžili), ale nyní je termín vydání už daný a neměnný: pondělí 5. listopadu. A co momentálně dělají členové Bad Company?

D-Bridge dodělává své první sólové album The Gemini Principle pro label Exit a předvoj mu udělají hned tři singly, které vyjdou v prosinci, v únoru a dubnu. Na samotné album se můžete těšit v květnu, kdy vyjde jak CD verze tak materiál do vinylových sbírek.

Fresh vydal na Breakbeat Kaos pecku Scream a úspěšně spolupracuje s MC Ivory na projektu Sound Weapon (s nímž se nedávno i představil na brněnské Flédě). Kromě toho ukuchtil i vinylový koláček pro vydavatelství Violence…

Maldini & Vegas, kteří se z rozpadlé čtveřice producentsky zas až tolik nechytli, dále solidně rozvíjejí svůj label BC Presents, na kterém momentálně vychází album novozélandských mistrů The Upbeats s názvem Nobody’s Out There, o kterém jsem se zmínil již minule.

Časopis XMAG pro měsíc listopad myslel na milovníky drum & bassu a přináší tak exkluzivní CD s názvem Take Control, které namíchal norský producent Teebee a volně navazuje na oblíbené stejnojmenné CD od IM Cyber z roku 2006. Mixovaný set může být pozvánkou na akci Take Control, na kterou zajede Teebee zahrát společně se svým kolegou Calyxem, s nímž letos spáchal skvělé album Anatomy. Jubilejní desátá Take Control se ponese v duchu labelu Momentum – společného vydavatelství Teebee & Calyxe.

Brazilský bůh Marky, který má podle všech dostupných informací vystoupit v lednu na akci Bush v Roxy, připravil společně se svými kamarády nádhernou poslechovou selekci na labelu Innerground - 2CD s názvem Master Plan. První placička přináší nádhernou mixovanou selekci z těch nejjemnějších ingrediencí, druhé CD pak nabízí tracky od Markyho, Artificial Intelligence nebo Alixe Pereze. Vše ve 100% tekutém stavu!

A kdo v nejbližší době dorazí do Čech ze světových hvězd? 16. listopadu se předvedou již zmiňovaní Calyx & Teebee v Abatonu, do Vyškova zase dorazí Axiom. Další víkend bude ve znamení již téměř zdomácnělých hostů: v Olomouci se zjeví Ed Rush (23. listopadu) a na Bushi (24. listopadu) zahraje Sub Focus. Prosinec pak slibuje jména jako Drumsound (Ostrava), Limewax (Cross) nebo D.Kay (Olomouc).
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016