CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát "varuje" před novou remixovou deskou labelu Scion Versions, singlem Oscara Mulera, Japonce Go Hiyamy a nakonec se dočtete o reedici legendárních hitů dvojky Jam & Spoon.

 
Substance & Vainqueur Remixes Chapter 1
Scion Versions 003
www.scionversions.de

Mladičký německý label Scion Versions patří do rodiny berlínského legendárního klanu okolo Basic Channel, Chain Reaction a domovského hnízda Hardwax. Zhruba před rokem rozběhl jeho aktivity majitel a také zakladatel DJ Pete. Zatímco první dva releasy jsou jeho vlastními pohledy na více jak před deseti lety vydané tracky, třetí deska je plná remixů od hostujících umělců a zpřízněných duší. V první řadě jsou to British Murder Boys, tedy Surgeon a Regis. Ty potemnělou klasiku roku 1995 překopali k nepoznání a dodali hned dva fantastické zabijácké remeaky. Emerge Remix 1 je rozlomená taneční záležitost, kde je rukopis BMB více než zřetelný a nezaměnitelný. Remix sice asymetricky tepe do stran, ale zároveň energicky tlačí průběh a atmosféru nahoru. Emerge Remix 2 je také nepatrně nalomený, ale pohybuje se více při zemi, především díky  lehce ponuré atmosféře deepovém feelingu. V kombinaci s prvním mixem tak vznikne brutální subsonické monstrum! Konečně Sleeparchive remix  originálu Immersion. Ten zůstal více v původním minimalistickém hávu, jen dostal modernější a lehce tanečnější podobu. Na závěr je myslím třeba ocenit myšlenku reinkarnace takové klasiky, jakou je Basic Channel no.1, a to právě zvukovými mágy British Murder Boys a Sleeparchive. Výborně!         


Oscar Mulero - 46
Warm Up 017
www.oscarmulero.com

Oscar Mulero se osobně po dlouhém čase vrací na svůj label Warm Up. Bude pokračovalt v nekonečné anabázi řinčících kovových profilů, tímto snad čtyřicátýmšestým pokračováním? Ne. Jedná se o remixy z dílen těch nejpovolanějších. A stranu obsadil se svým remeakem Mr. Surgeon! Track sice extra nerozpitval, ale ještě vyzdvihnul ocelové samply a vyčistil skladbu od nežádoucích parazitů. Také excelentně vyšperkoval stop-time, který bude jednoznačně zvedat ruce nad hlavu. Následuje originál skladby 46, tedy starší záležitost Oscara Mulera. Posledním kouskem na téhle desce je remix by Loktibrada. Ten pojal track naprosto jinak a originálně! Vytvořil vlastní melodický motiv, na němž celá kompozice stojí a který letí nevtíravě průběhem celého tracku. Pokud jste fandové Oscara Mulera a vůbec celkově španělského, nebo slovenské školy zvuku, je tahle deska pro Vás. Pojídače "žrádla" pana Surgena snad nemusím zmiňovat, pro ty je to samozřejmost! Parádní kousek na několik příštích měsíců, možná let!   


Go Hiyama - Two From 20 Latter Halfs EP
Audio Assault 025
www.gohiyama.com 

Holanský techno-label Audio Assault Recordings je v poslední době jednoznačně na vzestupu. Stejně tak mnozí z Vás zaznamenali vynikající produkci japončíka Go Hiyamy, která má rovněž vzestupnou tendenci. Jeho poslední deska Two from 20 latter halfs EP je toho jasným důkazem. Asi se mnou budete souhlasit, že Go Hiyama a jeho zvuk maličko "zasmrádá" aktuálním soundem kolegy Surgeona. Na této desce tento fakt více než potvrzuje. Nekteré samply jsou až podezřele podobné, ale ve finále zjistíte, že jde o skutečně originální produkci. Tracky jsou plné nalomených rytmů, kovových samplů a perfektně zpracovaných hi-hatů, připravených říznout, ať jim příjde do cesty cokoliv. O remixy se zde postarali Diabla Diezco a sám majitel labelu Jeroen Liebregts a nesou se v podobném duchu, jako výše vychválené originály. Každý si tak může najít tu svou variantu, která mu bude optimálně vyhovovat. Go Hiyama se tímhle kouskem jednoznačně řadí mezi elitu současné technoprodukce, alespoň v mých očích. Respect!        


Jam & Spoon - Club Classics  part 1 + part 2
541 Records 
http://www.myspace.com/jamandspoonmusic

Kdo by dnes neznal legendární (bohužel už nekompletní) dvojici Jam & Spoon? Kdo nezná jejich největší klasiky a hymnusy Stella, Follow Me nebo Odyssey To Anyoona? Ten by se měl vrátit zpět do základní školy! Nedávno vyšel soubor remixů a největších klubových tracků, jako pocta zesnulému Marku Spoonovi a to hned na double CD. Nyní se můžou radovat i všichni vinyloví fetišisté! To nejlepší z producentské dílny Jam & Spoon teď vychází i na vinylech v remasterovaných verzích. K dostání tedy jsou právě zmiňované legendární a dávno nesehatelné klasiky. Na dvou vinylech , které se dají koupit i extra zvlášť. Pokud Vám tedy učarovala některá ze zmiňovaných balad, máte vyhráno. Mě osobně udělala radost více jak 12ti minutová originální verze věcičky Follow Me, při níž mi i po těch letech naskočí "husí kůže" a vrací se prožitky z dob dávno minulých. I dnes ale  budou tyhle skvosty zářit mezi hromadami současného braku, který někdo nazývá honosně trancem. Takové desky by ve vaší sbírce neměly chybět!       



Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.
               
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016