REPORT

 

Vyjádření pořadatelů ke Svojšicím

Tak tu máme oficiální vyjádření od Agenta s Džejárem k letošním Svojšicím, které se mimořádně povedly. Hlavním stinným místem festivalu je nepřítomnost jednoho z headlinerů, Glenna Wilsona + Justina Berkoviho. Co se stalo a co už nedalo odestát se dočtete v oficiálním vyjádření.

 

Oficiální vyjádření pořadatelů k festivalu Svojšice 2006

První prázdninový festival elektronické hudby je úspěšně za námi, takže bychom rádi shrnuli jeho průběh a vysvětlili několik nedostatků, které ho provázely.

Jsme opravdu moc rádi, že na náš festival proběhl bez větších problémů, počasí nám přálo a nálada, kterou jsme společně vytvořili, byla opět ta pravá "svojšická".

Festival navštívilo téměř osm tisíc lidí, což je největší návštěva od doby často vzpomínaného silného ročníku 2001.
Celá akce proběhla v klidu a zdravotnická služba zasahovala pouze jednou. Neopatrného mladíka lékaři po půlhodině propustili zpět mezi návštěvníky s konstatováním, že šlo pouze o přehřátí organismu vzhledem k velmi teplému počasí.

Největším zklamáním pro nás a především pro návštěvníky byla absence jednoho z headlinerů festivalu, Angličana Glenna Wilsona. V dalším odstavci je naše vysvětlení a dole zveřejňujeme emailovou korespondenci mezi Glennem, jeho agentkou a Agentem. Sami si můžete udělat představu, jak k takové nepříjemnosti dojde a že jsme jako pořadatelé v podobných situacích zcela bezmocní.

S Glennen Wilsonem máme řádně podepsanou smlouvu. Glenn měl přiletět dopoledne v jedenáct hodin z Kodaně na letiště v Praze Ruzyni. Řidič, který měl Glenna vyzvednout čekal na letišti až do dvanácti hodin. Wilson nikde a tak řidič dává zprávu Agentovi, který hned volá do Glennovy agentury a zjišťuje příčinu. Nikdo však telefon nezvedal. Ve stejné době přišel email, že se Glenn omlouvá, že byl až do druhé hodiny ráno ve studiu, šel pozdě spát a zaspal přípoj na letiště v Kodani. Hned jsme zjišťovali kolik dalších letů ještě v sobotu z Kodaně poletí a modlili se, ať je v letadle volné místo.
Naštěstí v tu dobu byla volná místa ve večerním letu, zaplatili jsme novou letenku a vše se zdálo vyřešené.
Letadlo přiletělo v půl deváté večer a o půl desáté řidič hlásí, že Glenn opět nedorazil. Jeho mobilní telefon měl zapojenou schránku a stejně tak i telefon jeho agentky.
Bylo definitivně jasné, že nepřijede. Nedorazil ani žádný email s omluvou nebo vysvětlením. Omluvný mail přistál do schránky až v neděli večer a jeho plné znění, stejně tak jako předešlou emailovou korespondenci, vám na konci textu nabízíme k nahlédnutí.

Druhým nešťastníkem, který do Svojšic nedorazil, byl Angličan Justin Berkovi. V sobotu v půl jedné odpoledne volal z letiště, že je nemocný a že nepřiletí. Prý že to zkoušel, ale po cestě na letiště se mu udělalo ještě více zle a tak se tedy rozhodl strávit sobotní noc raději v posteli. Věřte nám, že to nebyla lehká situace, řešili jsme tou dobou Glennovu novou letenku a do toho všeho ještě zavolala agentka Marka Nastiče, že i on zmeškal navazující let v Mnichově a že možná nepřiletí. Naštěstí se povedlo zařídit ještě jedno volné místo v nočním letu a Marko jel po jedenáctihodinové cestě z domova rovnou hrát na Svojšice. Další infarktovou situaci nám způsobil Sebastian Kramer, který také málem nevystoupil, protože měl hrát na Justinův studiový mixpult, který si měl Justin přivézt sebou. Zkuste sehnat v sobotu v jedenáct večer studiový mixpult…

Obrovské díky tak patří Elektrabelovi za zapůjčení svého mixpultu, který tak de facto zachránil show Sebastiana Kramera.

Děkujeme rovněž všem partnerům fastivalu.


14.7. 23:10 Mia /Glennova booking agentka/
Hi Martin
Thanks for the confirmation details and Glenn is looking forward to it.

Speak to you soon
regards Mia

15.7. 09:30 Mia
hi martin
im very sorry to inform you i missed the connection to the airport
i was working in the studio to 2am and thought i grab 2 hours sleep
before i had to go to the airport....and then i overslept....im very sorry.

im going to look at the net to see if there is a later flight to catch today....

ill get back to you shortly.
regards Mia


12:01 dj Agent
please check new flight, I NEED YOU PLEASE PLEASE PLEASE
call me
thx
Martin

12:11 dj Agent
Hi Glenn,
now I checked next flights today,
Today are next three flights form Copenhagen to Prague, with CSA and also with SAS.
The flights are empty.

PLEASE, WE NEED YOU

please come here, people are crazy here about your music
thanx
Martin

12:57 Mia
hi Martin

i have booked new flight which Glenn will pick up at the airport.

New details are as follows:

Depart Copenhagen 19:10 Arrive Prague 20:30 (TERMINAL 2)

FLIGHT NO: OK 509

once again glenn is very sorry about this...hope it has not created too much problems for you.

kind regards
Mia


13:53 Agent
Hi Mia,

thank you

I understand, driver will pick up Glenn at the Airport Terminal2.

Martin


16.7. 23:03 Glenn Wilson
Hi Martin.

Im so sorry i did not arrive.....i think today was one of those days every bloody thing went wrong.
when my wife drove me to Helsingborg we first got stuck in a delay on the motorway due to an accident,
and when we finally arrived at the ferry where my wife dropped me off i had missed the ferry so i had wait
for the next. Then when i got across to Denmark i then had to wait for the next train that takes you to the airport, but when i finally got to the airport....the office you collect tickets from had closed as i was late...AND on top of that shit i noticed I forgot my mobile phone at home......what more could go wrong today? So I obviously could not make the flight or call to let you know as i had your number in my phone (at home)

I had to get back again on the train and then the ferry again....then i couldnt get hold of my wife as i dont know her mobile no in my head and i needed her to come and pick me up from the ferry terminal. So i had to get myself to her parent who lives close by and get the number to get her to come back as she had gone to a friends house....all this shit took me ages and thats why i only just got back and late telling you that im sorry i couldnt make it.

This day has been absolutely fucked where nothing has gone right.....i cant belive how it turned out myself......its so typicall

I cant apologize enough and i understand your pissed off with me.

regards Glenn


17.7. 6:55 Agent
Hi Glenn,
it was very bad joke,
I don't know if I can believe this story, sorry. I worked more over half year for my event. It is best techno open air event in Czech Republic. Probably you missed one from best techno event.
All djs played their maximum and atmosphere was amazing all the time.

Your absence was only one bad thing on my festival.

So I wish you good luck for your next travelling

Martin

17.7. 8:52 Glenn Wilson
Hi martin,
yes i am very very disappointed, i looked at all the photos and videos as soon as you sent me the web page from the 2005 party. It looked amazing, i worked right up to the last minute to make this live killer with just all very latest unreleased records so it would be very fresh and exclusive for this party. i know czech parties have very good atmospheres and i believe you when you said it was an amazing event. the line up was also really really good, and the location looked incredible. i even called cari lekebusch to ask what was the good style to play down there, so i did lots of research because i knew this was an important one, typical my luck..........


Regards Glenn

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016